Categorii
Din cotidian

Ceea ce ești răsună atât de tare încât nu mai aud ce spui!

Cu o săptămână înainte de începerea școlii, a început și traficul să se îngreuneze. În fiecare dimineață, în timp ce așteptăm la intersecția cu centura Bucureștiului, devastată ca de obicei, aveam timp să beau cafeaua și să rezolv câteva probleme telefonic, cele care se pot rezolva așa de dimineață. În prima zi de școală nu mă așteptam să fie mai bine, și așteptarea mi-a fost împlinită și depășită chiar în zilele următoare. Surpriza nu a fost mărimea cozii la care trebuia să așteptăm, ci roiul de mașini care depășeau coloana atât pe stânga cât și pe dreapta, pe acostament. Deși treceau în viteză pe lângă mine, tot am putut observa că în cele mai multe dintre mașini, alături de șoferii lipsiți de respect la adresa noastră, erau copii de școală.

Probabil dacă-i întrebam de ce nu respectă legea și bunul simț, ar fi spus că se grăbesc, să nu întârzie copilul la școală. În realitate ei dau o lecție de viață atât copiilor lor cât și celor din mașinile depășite neregulamentar. Sunt sigură că acasă acești părinți îi învață pe copii să fie ascultători și să respecte regulile. Până la urmă fiecare dorește doar binele copilului său. Și când copiii ajung adolescenți, tot acești părinți se plâng: „Eu nu așa l-am învățat!”. Din păcate ei nu știu că toți copiii învață ce sunt părinții lor și nu ceea ce spun.

De Dorina Herczeg

3 răspunsuri la “Ceea ce ești răsună atât de tare încât nu mai aud ce spui!”

[…] Mândra mea a devenit antreprenoare și, implicit, eu am devenit investitor. Și-a deschis cabinet de psihologie. De asta am bannerașul „Minte și suflet” alături. Recomand cu căldură serviciile ei pentru copii, părinți, cupluri etc dar și textele pe care le scrie pe blog, fiindcă vede lumea un pic altfel decât noi. Când cineva depășește o coloană în trafic, noi vedem în asta niște nemernici, ea vede copii traumatizați: https://mintesisuflet.ro/2013/10/06/ceea-ce-esti-rasuna-att-de-tare-nct-nu-mai-aud-ce-spui/. […]

Cred ca mai corect ar fi:”Ceea ce F ACI rasuna atat de tare incat nu mai aud ce spui”..pentru ca toti oamenii SUNT in esenta OK..insa ceea ce FAC ei nu e intotdeauna OK..

Din experienta mea, am constatat că nu toți oameni sunt OK, și nu sunt OK în permanență, din nefericire pentru ei și din fericire pentru noi, altfel psihologii nu ar mai fi existat 🙂 Am putea îndulci generalizarea toți oameni sunt OK în esență cu toți oamenii au potențialul de a fi OK, dar rămâne o generalizare. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate deveni OK dacă este dispus și ajutat să învețe din greșeli. Până la urmă greșelile noastre pot să ne aducă și beneficii, dacă facem din ele situații de dezvoltare personală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s